Hürriyet

29 Mart 2013 Cuma

2013 İlkbahar - Yaz Trendleri

2013 senesinin ilkbahar ve yaz aylarının şüphesiz en iyi tasarımlarını dikey, yatay rengarenk çizgilerden oluşan kıyafetler oluşturuyor. Bildiğiniz gibi çizgiler aslında zamansız, her daim moda olan desenlerden. . Marc Jacobs'ta kırmızı ve dikey olarak kullanılan çizgiler, Oscar de la Renta'da koyu renklerde ve farklı formlarda yer alıyor.

Transparan kıyafetler 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında modacıların gözdesi oldu. Cesaret isteyen bu tasarımları hangi ünlülerin üzerinde göreceğimizi merak ederken, bu trende uymak için sizin de fazlasıyla cesur davranmanız gerekmediğini hatırlatmak isterim. İnce şifon ve tüllerin yoğunlukla tercih edildiği koleksiyonlarda yalnız etekler, üstler ve elbiseler değil ayakkabılar ve çantalar da transparan. Missoni'de mayonun üstüne giyilmiş gibi duran transparan tül, Giambattista Valli'de şık bir etek olarak karşımıza çıkıyor.
Dore, lame, bronz hatta metalik görünümlü yeşil, sarı, mor, mavi kumaşlar podyumları sarmış durumda! Jonathan Saunders'te yeşille harmanlanan metalik parıltılar, Viktor&Rolf'ta pilili eteklerle gücünü birleştirmiş.Göz kamaştıran metalik parçalar yeni sezonda gözlerimizi şenlendirmeye devam edecek. Hemen her tür parçada görülen metalik kumaşlar özellikle mont , kaban, elbise ve ayakkabılarda öne çıkıyor.

 Şıklığı, seksiliği, romantizmi sokaklara taşıyacak volanlar bahar rüzgarlarında uçuşmak için hazırlar! Eteklerde, bluzlarda, ceketlerde yer alan volanlar hem Givenchy hem de J.W Anderson'da elbise formunda karşımızda!

60'lar tüm seksiliğiyle geri dönüyor! Moschino'da kısacık etek boyuna sahip çiçek detaylı elbiselerle yansıtılan efsane 60'lar, Prada'da yine çiçekler ve minik yüksek belli şortlarla temsil ediliyor.  1960'ların havasını günümüzde estirecek parçalarda büyük grafik desenler dikkati çekecek. Bunun dışında mini etekler, A kesim elbiseler, Mary-Jane ayakkabılar ve canlı renkler 60'ların günümüze yansıyan detaylarından olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder